Wat is katoen satijn?

Satijn katoen beddengoed heeft onwijs veel voordelen maar is het ook de juiste keuze voor jou? Kom erachter in deze blog!

But first: 

Wat is katoen?

Katoen is een natuurlijk materiaal en komt van de katoenplant. Deze plant heeft veel licht nodig en daarom wordt hij vaak in warme landen verbouwd. SUITE702 werkt alleen met producenten die ook GOTS-gecertificeerd zijn. Dit is het allerstrengste keurmerk op het gebied van duurzaamheid en sociale omstandigheden. 

Katoen wordt al duizenden jaren gebruikt omdat het een heel fijn product is. Het is sterk, duurzaam maar ook zacht en luchtdoorlatend. 

De plant krijgt een soort wollige pluisjes, deze worden eraf gehaald en de vezels worden dan gesponnen tot een garen. Het garen wordt daarna geweven zodat we de stof katoen krijgen. 

Wat is satijn katoen

Veel mensen verwarren satijn met zijde maar satijn staat voor de weeftechniek. Satijn is dus geen materiaal. Als we het hebben over satijn katoen beddengoed bedoelen we dus 100% katoenen beddengoed in een satijnweving. 

Bekijk onze satijn katoen collectie hier!

Met weven heb je altijd twee richtingen, de ketting draad en de inslagdraad. Bij een percale geweven katoenen dekbedovertrek bestaat de weeftechniek uit 1 draad over en 1 draad onder langs. Bij een satijnweving gaan er bij SUITE702 4 draden over en 1 draad onder langs. Hierdoor kunnen de garens nog dichter op elkaar geweven worden met als resultaat dat de stof nog soepeler wordt.

Wat zijn de voordelen van satijn katoen? 

Een satijn katoen dekbedovertrek heeft dus alle voordelen van katoen met nog wat extra voordelen:

- Het heeft een prachtige glas waardoor je een hele luxe uitstraling krijgt.
- Het voelt heel soepel, zacht en glad aan.
- Het is makkelijk te onderhouden en strijkt ook veel makkelijker dan gewoon katoen.
- Het is beter voor je haar en huid omdat het door de gladheid geen kans krijgt om te ‘kreuken’ of te gaan klitten.
- Satijn katoen is ademend en vochtabsorberend.
- Door de weeftechniek ervaar je het als warmer beddengoed.
- Satijn katoen behoudt zijn kwaliteit. 

Zoals je kan lezen zijn er onwijs veel voordelen voor deze prachtige stof en weeftechniek combinatie! Klinkt dit nou als muziek in jouw oren? Bekijk hier snel alle verschillende kleuren of lees nog even door over de andere stoffen: 

1. Wat is percale katoen?
2. Wat is het verschil tussen percale, satijn en linnen?
3. GOTS wat is dat?

Bekijk hier alle kleuren en maten 

SUITE DREAMS //