Wat is percale katoen?

Niet iedereen kent het: percale katoen, of heel correct in het Nederlands percale katoen. In sommige landen is het een super bekende term, maar bij ons in Nederland is het nog vrij onbekend.

Wij van SUITE702 zijn er dol op! SUITE702 heeft het ruimste aanbod in percale katoen beddengoed. Op dit moment bieden we ons reguliere beddengoed (dekbedovertrek, hoeslakens en kussenslopen) in maar liefst 23 verschillende percale katoen kleuren aan. Ook verkopen we de populaire bedMATE slopen en bigDOT slopen in alle kleuren percale katoen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over deze kwaliteit beddengoed?

We hebben alles wat je moet weten over percale beddengoed op een rijtje gezet. Zodat je precies weet wat je koopt.

Wat is percale katoen precies?

Percale zelf is een manier van weven dat gebruikt wordt om lakens, dekbedovertrekken en andere soorten beddengoed te maken. Het volgt een (symmetrisch) weefpatroon van één garen over en één garen onder en resulteert in een matte afwerking met een koel, fris gevoel.

Wat maakt percale katoen beddengoed zo uniek?

Percale katoen lakens zijn licht en luchtig en voelen fris aan, waardoor ze perfect zijn voor warme slapers. Daarnaast voelt percale lekker crispy aan. Bovendien wordt percale katoen gekenmerkt door zijn matte afwerking en heeft het geen glans (in tegenstelling tot satijn). Percale katoen is ook gemakkelijk in onderhoud: gooi de lakens gewoon in de wasmachine op een normaal programma voor een grondige reiniging, die ze na elke wasbeurt zachter maakt.

Wat zijn de voordelen van slapen op katoenen percale lakens?

Percale katoen lakens ademen beter en voelen koeler aan dan andere lakens, en ze zijn gemaakt om lang mee te gaan. Deze strak geweven lakens zijn bestand tegen pilling, dus ze kunnen jaren wassen doorstaan zonder dat je slaapcomfort eronder lijdt. En omdat de katoenvezels zich na verloop van tijd ontspannen en breken, zullen goede percale katoen lakens iets zachter aanvoelen.

Wie zou percale katoen moeten kopen?

Als je droomt over slapen in beddengoed met vijf-sterren hotelkwaliteit, dan droom je eigenlijk over percale katoen. Percale katoen lakens voelen heerlijk crisp krakerig aan, waardoor je elke avond weer het gevoel heb dat je in een vers en fris opgemaakt bed stapt. Wie wilt dat nou niet? Percale katoen beddengoed is zowel zacht als koel om aan te raken, waardoor het ideaal is voor zowel warme als koele slapers. Een percale katoen dekbedovertrek is ook ideaal om 's nachts koel te blijven in warmere klimaten.

Zijn er ook nadelen?

Het enige nadeel van percale katoen is dat het door de manier van weven en de hoge draaddichtheid wel iets meer kreukelt. Katoenen beddengoed mag percale katoen genoemd worden vanaf een draaddichtheid van 200. Het beddengoed van SUITE702 heeft een draaddichtheid van maar liefst 300TC. Het is hierdoor extra glad en het materiaal voelt heerlijk (ongeëvenaard) luxueus aan. Maar het kreukt dus wel iets meer. Door het beddengoed niet helemaal droog uit de droogtrommel te halen, maar strijkdroog nog even uit te hangen, is het een stuk minder kreukelig. Als je van een glad zijdezacht beddengoed houdt, dan is satijn misschien een geschikter alternatief.

Is percale katoen van SUITE702 duurzaam?

Onze percale katoenen beddengoed is gemaakt van duurzaam (organic/ sustainable) katoen. Het materiaal is GOTS gecertificeerd. Wat percale katoen beddengoed extra duurzaam maakt, is het feit dat het heel lang mooi blijft. Samengesteld uit dicht geweven draden, zijn deze lichte en luchtige lakens fris en koel om op te slapen, gemakkelijk te wassen, en gemaakt om lang mee te gaan.

SUITE DREAMS //