Wat is de beste kwaliteit hoeslaken?

Er zijn veel verschillende hoeslakens zoals bijvoorbeeld een linnen hoeslaken, egyptisch katoen hoeslaken, velvet hoeslaken en tencel hoeslaken. Maar welke is dan het beste? Volgens ons is dat overduidelijk de hoeslaken biologisch katoen. Het gaat het langste mee, gaat niet pillen, ademt en voelt heerlijk glad aan. 

Hoeslakens worden vaak een beetje vergeten en dat is zonde. Een goed hoeslaken is belangrijk. Wij geloven dat een goed hoeslaken bijna net zo belangrijk is als een goed matras. Een goed hoeslaken zorgt er namelijk voor dat je matras langer meegaat en schoon blijft. Een mens verliest tijdens het slapen ongeveer anderhalve liter vocht per nacht en zonder goed hoeslaken trekt dat allemaal in je matras. Het is daarom ook belangrijk dat het materiaal goed ademt. Een goed hoeslaken heeft geen synthetische materialen. Wij hebben gekozen voor om alleen percale katoen hoeslakens te verkopen omdat we er zo enthousiast over zijn! Onze SUITE702 hoeslakens worden gemaakt van biologisch percale katoen uit Portugal. 

Welk formaat hoeslaken heb je nodig? 

Onze hoeslakens zijn te verkrijgen in vier verschillende maten. We hebben een kleinere van 90x200 cm lang. Een van 160x200 cm lang, een van 180x200 cm lang en onze langste is 200x210 cm lang. Zoek je bijvoorbeeld een hoeslaken 140x190 kunnen we deze altijd op maat laten maken voor je. Splithoeslaken maken wij niet maar stiekem vinden wij ook dat je beter heerlijk tegen elkaar aan moet kruipen in de avond. De hoeslakens zijn verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren zoals een hoeslaken taupe (Camel/Smokey) of hoeslaken terracotta (Cognac/Brique Red) en nog veel meer.

Percal katoen hoeslaken pistachio

Kan een hoeslaken om een topper?

Al onze hoeslakens hebben een 30 cm hoge rand, elastiek helemaal rondom en is daardoor geschikt voor matrassen en toppers. Is je matras met topper nou nog dikker kan je ook twee hoeslakens gebruiken. Zelf vinden wij dit juist heel erg leuk omdat je het nog meer kleur kan brengen in je slaapkamer. 

Aan de rechter verticale zijde (op de dit van het matras) zit het SUITE702 logo ton-sur-ton geborduurd. Subtiel en smaakvol aanwezig en tegelijk handig bij het opmaken van je bed / matras. Zo weet je namelijk altijd hoe je het in de juiste richting plaatst. Al onze hoeslakens worden gemaakt van 100% biologisch percale katoen en worden duurzaam en ethisch geproduceerd. Ons percale katoen heeft een threadcount van 300. Deze manier van weven zorgt ervoor dat het materiaal glad, krakerig en ook wat koeler aanvoelt dan normaal. Het wordt daarom ook wel hotelkwaliteit genoemd en dat is natuurlijk heerlijk voor in huis.

Welk hoeslaken blijft strak? 

Je ligt een hele nacht op een hoeslaken. Niks zo irritant om op een plooi van het hoeslaken te liggen. Een goed passend hoeslaken dat strak om het matras zit, ziet er niet alleen veel mooier uit, het ligt ook lekkerder. Welk formaat je dus kiest zorgt ervoor dat je hoeslaken strak blijft zitten. Omdat we het zo belangrijk vinden dat een hoeslaken mooi past hebben we onze hoeslakens voorzien van een lekkere ruime (hoge) rand van 30 CM. Daarnaast hebben onze hoeslakens een elastiek helemaal rondom, zodat het hoeslaken onder het matras zich mooi strak strekt. 

Onze duurzame garantie

Onze hoeslakens worden gemaakt van 100% biologisch katoen. Daarnaast kunnen wij met trots zeggen dat wij uitsluitend werken met GOTS-gecertificeerde fabrikanten voor al onze producten en dus ook ons hoeslakens. GOTS staat namelijk voor Global Organic Textile Standard. Het is een belangrijk keurmerk dat gaat over textiel en is toonaangevend binnen de branche. Dit komt omdat het de zwaarste certificering is. Het garandeert dat de gehele keten gecontroleerd is op duurzaamheid en dat er geen chemicaliën zijn gebruikt in de producten.

Meer over GOTS, percale katoen of onze collectie hoeslakens:

1. Collectie hoeslakens
2. Wat is percale katoen?
3. Wat is GOTS?
 

SUITE DREAMS //