Duurzaam beddengoed kopen – Tips voor een bewuste keuze

Wanneer je op zoek bent naar nieuw beddengoed, wil je niet alleen dat het comfortabel is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. In deze blog vind je enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden bij het kopen van duurzaam beddengoed.

Kies voor duurzame materialen

Het is belangrijk om te zoeken naar beddengoed dat is gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen of linnen. Deze materialen worden geteeld zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden, wat beter is voor het milieu en de gezondheid van de gebruikers van het beddengoed.

 Let op het productieproces

Bij de productie van beddengoed wordt vaak veel water en energie verbruikt en wordt er veel afval geproduceerd. Kies daarom voor merken die gebruik maken van duurzame productieprocessen, zoals het minimaliseren van water- en energieverbruik en het verminderen van afval. Zo ben je er zeker van dat het beddengoed op een verantwoorde manier is geproduceerd.

 Als je op zoek bent naar beddengoed dat aan deze criteria voldoet, is het aan te raden om te zoeken naar beddengoed dat GOTS gecertificeerd. is. Dit keurmerk garandeert dat het beddengoed is gemaakt van biologische en duurzame materialen en dat het productieproces aan strenge milieunormen en sociale criteria voldoet. Bij SUITE702 zijn alle textielproducten GOTS gecertificeerd.

Let op de levensduur

Kies voor beddengoed van hoge kwaliteit dat lang meegaat en niet snel verslijt. Door te investeren in kwalitatief beddengoed, verminder je de afvalstroom en verklein je je ecologische voetafdruk.

 Ook de manier waarop je het beddengoed wast en hoe vaak je het wast, kan van invloed zijn op de levensduur ervan. Was het beddengoed niet te vaak en vermijd hoge temperaturen, omdat dit de vezels kan beschadigen. Lees onze blog voor tips over het wassen van beddengoed.

 Bij SUITE702 kun je alle items los kopen, wat betekent dat het niet nodig is om elke keer een hele nieuwe set aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld je bestaande dekbedovertrek combineren met een nieuwe set  kussenslopen of een ander hoeslaken. Door een paar kleuraccenten te veranderen, krijgt jouw bed een geheel nieuwe uitstraling. Zo hoef je je beddengoed set niet te vervangen, maar geef je het een frisse update. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

 Tot slot moet je letten op de levensduur van het beddengoed. De levensduur kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal en de zorg die aan het beddengoed wordt besteed.