FAQ – SUITE702
  60 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE | GRATIS VERZENDEN V.A. €50 IN NL & BE | WE SHIP WORLDWIDE

FAQ

KWALITEIT

 
 • Perkal katoen

Het beddengoed van SUITE702 is van perkal katoen met een hoge draaddichtheid. De draaddichtheid wordt ook wel threadcount genoemd. Hoe hoger de thread count (TC), hoe mooier de stof.

Perkal is katoen van een betere kwaliteit dan gewone katoen. De perkal manier van weven zorgt ervoor dat het materiaal zacht, krakerig en ook wat koeler aanvoelt. Een heerlijke luxe ervaring zoals je dat alleen in de beste hotels vindt. Perkal katoen wordt daarom vaak hotel beddengoed genoemd. Perkal blijft er lang mooi uitzien en is duurzaam in gebruik.

  • Threadcount

De Engelse term 'thread count' betekent letterlijk: 'aantal draden', en geeft de weefdichtheid aan. Het meeste beddengoed heeft een threadcount van 150. Als de thread count hoger is dan 200 mag het percale katoen worden genoemd. Het beddengoed van SUITE702 heeft een threadcount van 300. Een thread count van 300 betekent dus dat er 300 draden zijn gebruikt per vierkante inch.

Onze katoen is van 'single pick' garens. Dat wil zeggen dat iedere draad op zichzelf staat en niet is samengesteld (getwijnd) uit meerdere draden. Single pick zorgt ervoor dat de stof extra soepel en zacht is. De stof is hierdoor wel iets kwetsbaarder dan ruwere stoffen van dikkere draden met een lagere thread count.

LEVERINGEN

  • De levertijd

Als u gedurende weekdagen bestelt dan wordt uw bestelling dezelfde dag of de dag erna nog verpakt en binnen twee dagen geleverd. Wij proberen zo veel als mogelijk de dag na bestelling te leveren. We zijn een klein bedrijf en willen geen beloftes maken die we niet altijd waar kunnen maken. Het kan zijn dat het niet een maar twee dagen duurt.

Als u bestelt op zaterdag of zondag wordt uw bestelling op maandag of dinsdag verzonden en de dag erna bezorgd. Als uw bestelling is ingepakt, ontvangt u een e-mail met hierin de Track and Trace code.

  • Wat er gebeurt als u niet thuis bent

Wij versturen al onze pakketten met PostNL. Mocht PostNL er de eerste keer niet in slagen het pakket bij u thuis af te leveren wordt het de dag erna nogmaals aangeboden. Lukt het dan ook niet om uw bestelling bij u af te geven, dan kunt u het pakket bij het dichtstbijzijnde servicepunt ophalen. U ontvangt van PostNL een melding, waar u het pakket kunt afhalen.

  • Status van uw bestelling

Als uw bestelling wordt verstuurd, krijgt u automatisch een e-mail met een Track en Trace code. Met deze Track &Trace code kunt u inzien wat de status is van uw bestelling.

  • Uw bestelling is verzonden, maar u heeft nog niets ontvangen

Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Staat uw bestelling al meer dan drie werkdagen op ‘Verzonden’? Bel of mail ons, we gaan er dan direct voor u achteraan.

  • Verzendkosten

SUITE702 rekent in Nederland en België vanaf €50 geen verzendkosten. Mocht u een bestelling onder de €50 doen, dan versturen wij geen pakket, maar een poststuk. De verzendkosten bedragen dan €5 Euro.

  • Verzenden buitenland

We kunnen ons heel goed voorstellen dat iedereen over de hele wereld graag dit fantastische beddengoed wil hebben en daar werken we natuurlijk graag aan mee. We hebben hier nu nog geen standaard bestel mogelijkheden voor. Bel of mail ons, dan laten wij u direct weten hoeveel verzendkosten er voor het specifieke land zijn. Wij laten u dan ook direct weten binnen hoeveel dagen u uw bestelling kan verwachten.

Het kan zijn (alleen buiten de Europese unie) dat de douane in het land waar het pakket naar toe verzonden wordt, kosten en invoerrechten in rekening brengt. Deze kosten zijn altijd voor de ontvanger.

RETOURNEREN

  • Retour zenden
Als je een product wil retourneren, stuur je een mailtje naar info@suite702.com. Wij sturen je via onze verzender (PostNL) een retourlink waarmee je een retourlabel kan aanmaken. De stappen die je moet doorlopen zijn erg simpel en wijzen zich vanzelf.
Zodra wij de retourzending in goede orde hebben ontvangen, storten we direct het aankoopbedrag terug via de betaalmethode waarmee je de bestelling hebt voldaan. 
Voor een retourzending wordt een eigen bijdrage van €7,50 gerekend. Je bent ook van harte welkom om het pakket zelf langs te brengen bij onze studio in Amsterdam. 
SUITE702
Palmstraat 66
1015HS Amsterdam

  • Verpakking en of product is beschadigd bij aankomst

Het kan voorkomen dat een bestelling beschadigd aankomt. Wanneer u aan de buitenkant van het pakket al een beschadiging kunt zien, neem het product dan niet aan en vraag dan aan de bezorger om hier meteen melding van te maken. Wanneer u het product al heeft aangenomen en er later achter komt dat de verpakking beschadigd is, controleer dan of er een beschadiging aan het product is. Als dat het geval is, neem dan zo snel mogelijk na constatering contact op met onze klantenservice; info@suite702.com. We laten u dan zo snel mogelijk weten of we het product kunnen vervangen of het op een andere manier kan worden opgelost.

  • Herroepingsrecht

Hieronder volgt een officieel semi-juridisch wettelijk verplicht verhaal wat waarschijnlijk door niemand gelezen wordt. Het komt erop neer dat je de producten terug mag sturen als je niet tevreden bent. Als je er gewoon mee omgaat en je bent toch niet tevreden dan lost SUITE702 het op.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van uw ontvangst van de producten. Na herroeping hebt u nog eens 14 dagen om de producten terug te sturen.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (onderaan de pagina), maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Voor de kosten van het retour sturen vragen wij een eigen bijdrage van €7,50. Mits het een zending binnen Nederland betreft. Stuur ons een mail, dan maken wij een retourzending voor u aan, u ontvangt automatisch een duidelijke mail waarin alles wordt uitgelegd.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, binnen14 dagen van ons terug.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Onze gegevens: SUITE702, Palmstraat 66, 1015 HS Amsterdam, info@SUITE702.com

  • Modelformulier voor herroeping

Dit formulier moet u alleen invullen en terugzenden wanneer u uw aankoop wilt herroepen. (Dit is zo'n standaard tekstje, als je het terug stuurt met een normale/ vriendelijke mail dan komt het ook allemaal goed.)

Aan: SUITE702 Palmstraat 66 1015 HS Amsterdam info@SUITE702.com

Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product] herroep/herroepen

- Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]

 

   • - [Naam consumenten(en)]
   • - [Adres consument(en)]
   • - [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

 

 • Bedenktermijn
 • Het is wettelijk verplicht dat u zich bij online aankopen 30 dagen kan bedenken. Wij vinden het vooral belangrijk dat u heel erg tevreden bent met uw aankoop. Mocht u zich bedenken of twijfelen aan de kleur dan kunt u binnen 60 dagen de spullen terugsturen. U krijgt dan uw geld terug. Het beddengoed moet er wel nog netjes uit zien.

 • Producten terugsturen
 • Voor het terugsturen van een product verzoeken wij u het retourformulier in te vullen en bij uw retourzending te voegen. Plak het retouretiket op de verpakking. Het pakket kunt u afgeven bij een PostNL servicepunt en gratis naar ons toesturen. Het retourformulier kunt u ook hier downloaden.

   • Retouradres
   • SUITE702
   • Palmstraat 66
   • 1015HS Amsterdam

  Op het retouretiket staat het juiste retouradres van SUITE702 ook vermeld.

 • Verwerking retourzending
 • Na aanmelding van de retourzending kunt u de zending naar ons terugsturen.

  Zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen en verwerkt hebben, sturen wij u een e-mail ter bevestiging. De verwerking kan 5 werkdagen in beslag nemen. Als u 5 werkdagen nadat u het artikel retour gestuurd hebt nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact op met info@suite702.com.

  Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, wordt het retourbedrag zo snel als mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping teruggestort op de door u aangegeven bankrekening, inclusief de door u eventueel betaalde verzendkosten.

  BETALEN

   • Wijze van betalen

  U kunt bij SUITE702 met IDeal, bijna alle creditcards en PayPall betalen.

   • Kosten betalen

  Er worden nooit kosten in rekening gebracht voor betalen.

   • Altijd veilig betalen

  Betalen bij SUITE702 is uiteraard veilig. Of u nu betaalt via iDEAL, creditcard of PayPal, uw gegevens worden optimaal beschermd.

   • Kortingscode gebruiken

  Indien u een kortingscode heeft ontvangen, kunt u deze invullen tijdens het afrekenen. In de Kassa vindt u onder het kopje 'Controleer uw bestelling' de '+ Voeg kortingscode toe'-button. Wanneer u hierop klikt, verschijnt een veld waarin u uw kortingscode kunt invoeren. U kunt maar één kortingscode gebruiken per bestelling.

  WASVOORSCHRIFT

   • WASSEN

  Ons beddengoed kan in de wasmachine en kan prima op 60° gewassen worden. Maar vooral de donkere kleuren blijven langer mooi als je het beddengoed op 40° wast. Op lagere temperatuur wassen is ook beter voor het milieu. Donkere en lichte was kunt u het beste apart wassen. Door gebruik te maken van een wasverzachter droogt het beddengoed sneller en wordt strijken iets gemakkelijker.

   • DROGEN

  Het beddengoed van SUITE702 kan in de droger, droog het bij voorkeur op een lage temperatuur. Beter is het om het beddengoed te drogen aan waslijn of droogrek. Dit is beter voor het milieu en het kreukt minder.

   • STRIJKEN

  U kunt het bedlinnen strijken op de katoenstand op uw strijkbout.

   • KREUKEN

  Beddengoed en zeker perkal katoen beddengoed kan behoorlijk kreuken. Het voelt er niet minder lekker door. Het beddengoed kan natuurlijk gewoon gestreken worden, maar als u dat te veel werk vindt raden wij u aan het beddengoed vroegtijdig uit de droger te halen. Als het beddengoed nog een beetje vochtig is en u het dan uithangt aan een waslijn of een droogrek, zal het beddengoed aanzienlijk minder gekreukt zijn.

   • MANGELDROGEN

  Iemand door de mangel halen. Het betekent iemand onder druk zetten. Letterlijk is het iemand uitpersen. Vroeger was textiel door de mangel halen heel gebruikelijk om vocht uit textiel te verwijderen en het glad te strijken. Met hotel beddengoed gebeurt dit, op een moderne manier nog steeds. Bij veel wasserettes kunt u uw beddengoed “professioneel” laten wassen. De kosten hiervan vallen heel erg mee. Ze halen het beddengoed door een moderne mangel. Het beddengoed is dan lekker glad, krakerig en kreukvrij. Heerlijk, echt een aanrader.

   • WAT BETEKENEN AL DIE SYMBOLEN

  In elk kleding stuk en ook in ons beddengoed staat met iconen aangegeven hoe het product het best gewassen kan worden. Sommige zijn wel duidelijk andere zijn toch een soort mysterieus raadsel. Daarom hier een duidelijk verklarend overzicht van alle iconen.

  KEURMERKEN

   • GOTS

  Al het beddengoed van SUITE702 heeft het GOTS keurmerk. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten. GOTS stelt strenge eisen aan de milieuaspecten van het gehele productieproces: van verwerking, productie, tot de verpakking, handel en distributie van het textiel. Jaarlijks worden controles gedaan op milieu, dierenwelzijn en de sociale omstandigheden van de mensen die de producten maken.

   • GLOBAL RECYCLED STANDARD

  De tas (tote) waarin het beddengoed geleverd wordt is van geupcycled hotellinnen. Upcycling betekent in dit geval dat oud tafellinnen getransformeerd is tot een nieuwe bestemming. Als textiel gerecycled is, wordt het materiaal eerst vernietigd om er vervolgens nieuw garen van te maken en daarmee nieuwe stof te weven. Ondanks dat recycling natuurlijk fantastisch is, is het energie en grondstof verbruik aanzienlijk. Bij upcyclen wordt het product (in dit geval tafellinnen) niet vernietigd maar krijgt het een nieuw functie. Er wordt dus geen nieuw katoen voor verbouwd. Zo wordt er water, elektriciteit en andere grondstoffen bespaart. SUITE702 werkt voor de tas samen met het merk met “I AM NOT A VIRGIN”. Een toepasselijke naam, omdat het materiaal geen nieuwe grondstoffen oogst, maar bestaande hergebruikt. I AM NOT A VIRGIN is een merk van Texool, en draagt het keurmerk Global Recycled Standard.

  • OEKO-TEX

  Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De onafhankelijke standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in textielproducten en kijkt naar de gezondheid van gebruikers en makers. Het doel is consumenten zekerheid te geven over de afwezigheid van schadelijke stoffen in kleding en andere producten. Het label betekent eigenlijk Confidence in Textiles. Alle producten met het label, zijn getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden.

  Search our store

  X

  Perkal Katoen Hoeslaken

  Maak je set compleet met een heerlijk hoeslaken.

  Perkal Katoen Hoeslaken

  €49.95