OVER SUITE702
    60 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE | GRATIS VERZENDEN V.A. €50 IN NL & BE | WE SHIP WORLDWIDE

OVER SUITE702

OVER SUITE702

 

  • BEDLINEN FROM AMSTERDAM

 

SUITE702 is gestart door Shirley Muijrers en Olaf Arkauer. Shirley is een ontwerper en geeft les aan de Design Academy in Eindhoven en de Rietveld Academie in Amsterdam. Olaf heeft een verleden in de branding en marketing. Met hun twee kinderen wonen ze in de Jordaan in Amsterdam.

 

 

Hier foto van yumi en Mathias  

Alles wat SUITE702 ontwikkeld, wordt uitvoerig getest, door de hele familie.

 

Shirley en Olaf vinden dat je bed de aller beste lekkerste en fijnste plek op aarde zou moeten zijn. Echt goed luxe beddengoed is vaak saai, super klassiek en belachelijk duur. Daarom zijn zij hun eigen beddengoed merk begonnen. Een merk dat zij zelf echt tof zouden vinden. Vrijgevochten, kwalitatief, smaakvol (fashionable/ modieus) duurzaam, en met een knipoog.

 

Hier foto van ons met quote:  SUITE702 Bedlinnen from Amsterdam.

 

 

  • HET MERK

 

Als we goed slapen zitten we beter in ons vel en zijn we aardiger voor elkaar. Als we allemaal een klein beetje aardiger voor elkaar zijn, ziet de wereld er een stuk beter uit.

 

SUITE702 is een ode aan de bed-in van John Lennon en Joko Ono. In 1969 hielden zij, ter gelegenheid van hun huwelijk een bed-in om aandacht te vragen voor wereldvrede.

 

Hier beroemde plaatje van JOHN en JOKO.

In bed blijven liggen en de wereld een beetje beter en mooier maken, dat is het idee.

 

 

  • HET MODEL

 

SUITE702 verkoopt direct aan de consument, zonder tussenkomst van dure licenties groothandel or retail. Hierdoor kan SUITE702 een luxe 5*hotel kwaliteit beddengoed voor een scherpe prijs aanbieden.

 

Hier plaatje van de supply chain.

 

 

OVER HET BEDDENGOED

 

  • PERCALE

 

Het beddengoed van SUITE702 is van Percale katoen met een hoge draaddichtheid. De draaddichtheid wordt ook wel threadcount genoemd.  Meeste beddengoed heeft een threadcount van 150. Het beddengoed van SUITE702 heeft een threadcount van 300. De percale manier van weven zorgt ervoor dat het materiaal zacht, krakerig en ook wat koeler aanvoelt. Een heerlijke luxe ervaring  

 

Hier plaatje van percale weving verus satijn

 

Een hoogwaardige katoenplant (zoals Egyptische katoen) heeft lange vezels waardoor de draden heel dun gesponnen kunnen worden. Hierdoor kunnen de draden heel dicht op elkaar geweven worden is.

 

Hier plaatje van langvezelig katoen

 

Met de threadcount wordt veel gesjoemeld. Dan worden draden om elkaar heen gewikkeld, dat heet getwijnd, om zo de threadcount omhoog te brengen. Het beddengoed van SUITE702 is geweven met enkele garen, on-getwijnd dus.  

 

Hier plaatje van getwijnd versus ongetwijnd

 

  • GOTS

 

De katoenindustrie is in de meeste gevallen super vervuilend en wordt gedomineerd door gewetenloze bedrijven. Daarbij is ook nog eens veel te vaak spraken van erbarmelijke omstandigheden voor de arbeiders; kinderarbeid is aan de orde van de dag. De hele industrie lijkt erop ingericht om de vreselijke praktijken verborgen te houden.  Vaak is alleen de laatste schakel in het proces gecontroleerd en wordt het product onterecht als duurzaam aangeboden.

 

SUITE702 werkt daarom alleen met GOTS gecertificeerde fabrikanten. GOTS staat voor de Global Organic Textile Standard, het is de zwaarste certificering en garandeert dat de gehele keten gecontroleerd duurzaam, vrij van chemicaliën en vrij van kinderarbeid is. Hier link naar filmpje

 

Hier plaatje van GOTS logo en misschien van een blije indier

 

Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze planeet beter met elkaar moeten omgaan en dat we met elkaar beter met de planeet moeten omgaan. Dat begint bij onszelf en de producten die we kopen en consumeren.

 

Hier plaatje van een blije Indier

 

  • MADE IN POTUGAL

 

Het beddengoed van SUITE702 wordt in een kleine fabriek in de buurt van Guimarães in het Noorden van Portugal gemaakt. Deze streek staat bekend om zijn rijke historie in de textielproductie; van weven en kleuren tot snijden, stikken en borduren.

 

  • DESIGN

 

“The details are not the details. They make the design.”

Charles Eames

 

SUITE702 is simple chic. SUITE702 biedt simpel elegant beddengoed met oog voor detail. De details maken het verschil

 

Hier 3 plaatjes van drie details

De randen zijn met een twin stitch afgewerkt, waardoor de hoeken mooi benadrukt worden.

 

Hier plaatje van drie details

De opening van het dekbedhoes zit iets boven de onderkant en is met een blinde zoom weggewerkt.

 

Hier plaatje van drie details

Het logo is ton-sur-ton geborduurd.

 

 

  • KLEUR

 

Beddengoed is vaak behoorlijk saai. De eerste collectie van SUITE702 bestaat uit 9 stijlvolle kleuren. Kussens, dekbedovertrek en hoeslaken, allemaal te verkrijgen in de 9 kleuren. Deze kan je vrij mixen, waardoor je bed er fantastisch uit ziet. We hebben een aantal sets al samengesteld, dan ben je 1 keer klaar.  

 

Hier plaatje van kleur proeven work in progress beeld

 

 

Search our store

X

Perkal Katoen Hoeslaken

Maak je set compleet met een heerlijk hoeslaken.

Perkal Katoen Hoeslaken

€49.95