Luxe Hotel Beddengoed

Luxe Hotel Beddengoed

 

Perkal katoen wordt vaak luxe beddengoed van hotel kwaliteit genoemd. Waarom? Nou dat is niet zo ingewikkeld, in veel luxe hotels is het beddengoed van perkal katoen.

 

PERKAL KATOEN

Perkal gaat over de manier van weven. Materiaal kan ook een jacquard weving of een satijn weving hebben. Satijn is dus niet een soort zijde, maar een type weving. Een perkal weving is een symmetrische weving. Het aantal horizontale draden is gelijk aan het aantal verticale draden. Je mag spreken van "perkal" als er tenminste 200 draden per vierkante inch zijn geweven. Het aantal draden per vierkante inch wordt draaddichtheid (threadcount) genoemd. Het beddengoed van SUITE702 heeft 300 draden per vierkante inch. Dat zijn erg veel bijzonder dunne draden die zeer strak geweven worden.

 

DRAADDICHTHEID

Draaddichtheid is belangrijk voor hoe het beddengoed aanvoelt. Een hoge draaddichtheid voelt zacht, lekker koel en crispy glas aan. Maar let op, er wordt hier veel mee gesjoemeld. Wat veel fabrikanten doen, is de draden om elkaar heen wikkelen. Als je twee draden om elkaar heen wikkelt (twijnen), krijg je dikkere draden, waarmee de draaddichtheid wordt verhoogd. Terwijl de dikkere om elkaar gewikkelde draden, juist minder fijn zijn. Een draaddichtheid van 100 horizontale draden en 100 verticale draden wordt zogenaamd ineens 200 bij 200. Dit wordt dan vaak onterecht als een perkal met een draaddichtheid van 400 aangeprezen. Maar dit materiaal heeft natuurlijk helemaal niet de eigenschappen van een perkal weving van enkel draads garen. Het perkal beddengoed van SUITE702 is van enkeldraads perkal geweven katoen met een draaddichtheid van 300. Iedereen die het heeft, weet dat het top is. Het beddengoed is overigens ook duurzaam en sociaal verantwoord (GOTS) geproduceerd, met een goed geweten, dat slaapt een stuk lekkerder.

 

HOTEL BEDDENGOED

Maar waarom vind je in luxe hotels vaak beddengoed van perkal katoen?

  • Een perkal geweven katoen voelt heerlijk glad en crisp aan. Perkal katoen biedt die echte luxe ervaring.
  • Perkal katoen laat zich ook goed persen of mangelen. Het beddengoed ziet er dan extra strak uit.
  • Een mooi strak opgemaakt bed voelt heerlijk maar ziet er ook extra aantrekkelijk uit.
  • Perkal katoen ademt goed, hierdoor blijft het lekker fris.
  • Door het zeer fijne garen waarmee geweven wordt, pilt het materiaal niet en blijft het beddengoed lang mooi.
  • Perkal weving blijft lang goed en mooi in de was. Voor hotels is het natuurlijk heel belangrijk dat het beddengoed lang mooi en kleurecht blijft.