Over de kwaliteit – SUITE702
‘Time you enjoy wasting, is not wasted time.'

01 /

PERKAL KATOEN

Het beddengoed van SUITE702 is van biologisch perkal katoen met een hoge draaddichtheid. De draaddichtheid wordt ook wel thread count genoemd. Hoe hoger de thread count (TC), hoe mooier de stof.

Perkal geweven katoen heeft een betere kwaliteit dan gewoon geweven katoen. De manier van weven zorgt ervoor dat het materiaal zacht, krakerig en ook wat koeler aanvoelt. Een heerlijke luxe ervaring zoals je dat alleen in de beste hotels vindt. Perkal katoen wordt daarom vaak hotel beddengoed genoemd. Perkal blijft er langer mooi uitzien en is duurzaam in gebruik.

02 /

THREADCOUNT

Het meeste beddengoed heeft een draaddichtheid (ook wel thread count genoemd) van 150-180. Als de draaddichtheid hoger is dan 200 mag het perkal katoen worden genoemd. Het beddengoed van SUITE702 heeft een draaddichtheid van 300. Een draaddichtheid van 300 betekent dat er 300 draden zijn gebruikt per vierkante inch.

Het SUITE702 katoen is van 'single pick' garens. Dat wil zeggen dat ieder draad op zichzelf staat en niet is samengesteld (getwijnd) uit meerdere draden. Single pick zorgt ervoor dat de stof extra dun, soepel en zacht is. De stof is hierdoor mogelijk iets kwetsbaarder dan ruwere stoffen van dikkere garens met een lagere threadcount.

03 /

GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

SUITE702 werkt alleen met GOTS gecertificeerde fabrikanten. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten. Het is de zwaarste certificering en garandeert dat de gehele keten gecontroleerd duurzaam en vrij van chemicaliën is.

Met een GOTS certificering weten wij zeker dat de productie vrij van kinderarbeid is en in goede sociale omstandigheden heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie kijk op https://www.global-standard.org/.

04 /

MADE IN PORTUGAL

Het beddengoed van SUITE702 wordt in een kleine fabriek in de buurt van Guimarães in het Noorden van Portugal gemaakt. Deze streek staat bekend om zijn rijke historie in de textielproductie; van weven en kleuren tot snijden, stikken en borduren.

Search our store

X

Hoeslaken

Maak je set compleet met een heerlijk hoeslaken.