pastel bigDOT geel groen pistachio

Pasteltinten zijn hot! Je ziet ze in 2021 steeds meer in het modebeeld en ook in interieurs. En dat is niet zo gek want veel mensen houden van pasteltinten. Ze hebben een rustgevend, kalm en clean effect maar kunnen een ruimte tegelijkertijd kleur geven. Dat komt doordat pasteltinten allemaal zijn opgebouwd uit wit en een andere kleur. Zo is pastelroze rood en wit, mintgroen groen en wit en lichtgrijs zwart en wit. Pasteltinten hebben dus zowel de activerende eigenschappen van kleur (afhankelijk van de tint) als de rustgevende eigenschappen van wit. 

Pasteltinten in de slaapkamer

Pasteltinten zijn daarom een hele populaire keuze voor kleuren in de slaapkamer. Omdat pasteltinten zo elegant en subtiel zijn, zijn ze goed met elkaar te combineren. Maar kijk wel uit: als je doorslaat met de snoepketting-kleuren verandert je slaapkamer in een suikertaartje. Je kunt de snoepkleuren daarom het beste combineren met de meer neutrale pasteltinten. Daarnaast gaan pastelkleuren ook goed samen met wit of juist hele sprekende of diepe kleuren.

SUITE702 heeft beddengoed, handdoeken en badjassen in zes verschillende pastelkleuren. Wij vinden ze allemaal even mooi!

vanille vanilla yellow geel camel

Subtiel, fris en speels

Er zijn heel veel verschillende pasteltinten. Denk aan lila, vanille, mintgroen, lichtroze, lichtgrijs en babyblauw. Welke je ook kiest, ze zijn allemaal subtiel fris en speels en je kunt ze goed met elkaar combineren. Bijvoorbeeld door een bigDOT en bedMATE te kiezen in de hippe kleur Lilac Grey en een percale set in het neutralere Pebble. Fan van lila? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een complete percale dekbed-set kiezen in Lilac Grey. 

Een beetje zon en romantiek in de slaapkamer brengen? Ga dan voor het lente-achtige Vanilla en/of de subtiele lichtroze tint Blush. Juist behoefte aan frisse tinten die doen denken aan de natuur? Kies dan voor een percale set in de kleur Pistachio of Sky Blue.  

lilac lila vanille vanilla geel yellow


Je kunt onze pasteltinten daarnaast ook goed combineren met onze mooie andere kleuren zoals rozegoud, groen, blauw, neutrals, of oranje-rood? SUITE702 heeft een breed scala aan kleuren, tinten en materialen.