Iman Whitfield

bedMATE of the month #3: Iman Whitfield

We gaan elke maand op bezoek bij een creatief, kleurrijk en inspirerend persoon. Zij of hij is de 'bedMATE of the month'.

De bedMATE is het meest iconische item in onze collectie. Het extra lange kussen dient als headboard, maar ook als knuffelmaatje, een vriend die steun geeft. 

We kruipen bij de 'bedMATE of the month in bed. We nemen een kijkje bij hun thuis en in hun kleurrijke slaapkamer. In gesprek ontdekken we hoe zij the SUITE life beleven. Wat gaat er om in hun hoofd? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? In welke kleur dromen ze?

Deze maand ging allround creative Nicole Huisman langs bij Iman Whitfield.

Als een modern Mediterraans vakantiehuis, zo voelt het appartement van Iman Whitfield in hartje Amsterdam. En laat dat nou net de droom zijn van deze creatieve duizendpoot, een eigen huis op Mallorca, door haar bedacht & ingericht.

Op dit moment focust Iman zich vooral op regie. As we speak (and as we shoot) is ze druk bezig met de voorbereidingen voor een grote commercial die ze gaat draaien in Kaapstad. Shotlist afmaken, koffer inpakken, dat werk.

Iman heeft tal van toffe producties op haar naam staan. Zo runde ze Pied à Terre, een creatieve locatie voor events & shoots, bedacht en creëerde ze instore concepten voor modemerken en had zelfs even een art gallery.

Yann aan het woord:

Net toen de pandemie toesloeg in 2020, begon ik thuis te bakken (zoals vele anderen), voornamelijk plantaardig, en toen realiseerde ik me dat er in Amsterdam (of Den Bosch waar we ons toen afzonderden) geen plek was dat goed, plantaardig gebak aanbood, buiten de "gewone" veganistische recepten.

Ik ontwikkelede een aantal nieuwe recepten en begon te verkopen aan buren. Later bouwde ik een kleine online shop genaamd RUSTIC PASTRY. De reacties waren zo goed en het werd allemaal zo goed ontvangen dat ik het aandurfde om een eigen zaak te openen. Halverwege vorig jaar (2021) vond ik de prachtige locatie aan de Lindengracht 158 en is Rustic Pastry SAINT-JEAN geboren. De naam SAINT-JEAN verwijst naar mijn overleden grootmoeder; mijn grootste inspiratiebron. Ik heb veel tijd met haar doorgebracht toen ik op Guadeloupe woonde; zijn was een geweldige banketbakker.

SAINT-JEAN

SAINT-JEAN biedt fantastische koffie en plantaardige bakproducten aan, die voor iedereen toegankelijk zijn, veganist of niet! Een meerderheid van de klanten realiseert zich niet dat alles 100% plantaardig is, en dat vindt Yann geweldig.

 Als je bij SAINT-JEAN binnen komt zie je direct dat het een plek is gemaakt met liefde voor design en mode. Het is vrij naturel, maar stiekem een perfect gecureerd interieur, waar het heel aangenaam is om te zijn. Niet high brow, maar over nagedacht zonder dat je dat direct ziet of voelt. Dat zijn de beste plekken.

Opvallend aan SAINT-JEAN is de open bakkerij/keuken aan de achterkant waar vaak klanten naar binnen sluipen om te kijken wat ze aan het doen zijn of wanneer de volgende lading Cruffins klaar is 😊.

Wij zijn niet alleen dol op Yann’s Cruffin, ook het interieur van Yann thuis vinden we te gek. Het gevoel voor understated stijl en smaak zie je ook terug bij Yann thuis. Natuurlijk, laid-back, lichte kleuren; een heerlijke vide. De met wit gecombineerde bruine en camel tonen, zie je niet alleen terug in het beddengoed, maar ook op alle andere plekken. Zoals het kleed en de keuken. En natuurlijk Lenny, de Border Terriër, die past overal
goed bij.

Juist door het gebruik van veel wit, bruin en camel, springt het Cobalt Blauw er helemaal uit.  Net als bij SAINT-JEAN is er bij Yann thuis geen overvloedig kleurgebruik. Niet te veel prikkels. Maar het is zeker niet minimalistisch. Een heerlijke balans, die goed smaakt op alle mogelijke manieren. Als je goed oplet en een keer bij SAINT-JEAN een Cruffin gaat eten (zeer zeker doen!!), zal je zien dat ook hier Cobalt Blauw het neutrale kleuren palet opluistert.