6 Tips voor het onderhouden van jouw SUITE702 beddengoed

 1. Voordat je het beddengoed in gebruik neemt:

Was je nieuwe beddengoed op 40 graden voor een perfecte pasvorm, extra zachtheid en behoud van kleurechtheid. SUITE702 beddengoed kan ook op 60 graden gewassen worden. Maar de kleuren blijven langer mooi als je het op 40 graden wast. 

Controleer goed of je de juiste maat hebt besteld. Gewassen beddengoed kan je helaas niet meer retourneren.

2. Binnenstebuiten wassen:

Behoud de kleuren door het beddengoed binnenstebuiten te wassen. Het beste kan je een aantal knoopjes dichtmaken.

3. Laad je wasmachine niet te vol:

Overlaad de wasmachine niet; maximaal twee eenpersoons overtreksets of één tweepersoons overtrekset per wasbeurt.Naast dekbedovertrek en kussenslopen kan een hoeslaken er vaak nog prima bij. 

4. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel:

Volg de aanbevolen dosering om strepen te voorkomen, bij voorkeur met een milieuvriendelijk wasmiddel.

Percale beddengoed is heel strak en fijn geweven. Vet vlekken gaan er hierdoor soms moeilijker uit. Je zou een vetvlek met vlekkenverwijderaar kunnen inspuiten. Doe dit altijd alleen vlak voordat je het beddengoed in de wasmachine doet. Vlekkenverwijderaars kunnen (te) agressief zijn en de kleur aantasten als je het te lang in laat trekken. 

5. Sorteer je wasgoed:

Was bonte en donkere kleuren apart van wit om verkleuring te voorkomen. Licht bont kan je ook beter niet samen wassen met donkere bont was.

Als je een gestreept beddengoed of handdoek wast, dan kan je deze het best beschouwen als licht bont. De geweven streep van SUITE702 en de Martens & Martens handdoeken bestaan voor een groot deel uit ecru garens, deze zijn erg licht. En dus lichte bont was. 

6. Drogen met zorg:

Hang je beddengoed (buiten) op voor het beste resultaat; vermijd direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. SUITE702 beddengoed kan wel in de droger. Maar (natuurlijk) textiel slijt minder snel en blijft langer mooi als je het niet in de droger doet.

Met deze eenvoudige tips blijft jouw SUITE702 bedlinnen er altijd fris en luxe uitzien. Geniet jarenlang van comfort en stijl in je slaapkamer.