Welke maat hoeslaken moet ik kiezen?

Welke maat hoeslaken moet ik kiezen?

Bij beddengoed is het altijd weer een probleem: welke maat hoort er nu precies bij jouw bed? Vooral met een hoeslaken is dit belangrijk, want als je een te klein hoeslaken neemt, zal deze steeds losgaan op een van de hoeken en dat slaapt niet echt comfortabel. Het gaat nog regelmatig fout, terwijl de keuze voor het juiste hoeslaken eigenlijk bijzonder eenvoudig is. Welke maat hoeslaken moet je kiezen?

Welke maat hoeslaken moet ik kiezen?

Ben je op zoek naar het juiste beddengoed en denk je nu: welke maat hoeslaken moet ik kiezen? Dan geven wij je graag advies. De maat hoeslaken is in principe gelijk aan de matrasmaat, waardoor je je nooit kunt vergissen. Al onze hoeslakens zijn van percale katoen. Deze kwaliteit ademt heerlijk, en is echt heel veel fijner dan jersey. Maar percale is niet elastisch. De juiste maat vinden is daarom extra belangrijk. Je kan wel een iets groter hoeslaken uitkiezen, maar nooit iets kleiner. Er zit namelijk geen rek in. Een iets te groot hoeslaken is geen probleem, want onze hoeslakens hebben elastiek helemaal rondom. Als het hoeslaken iets te groot is, dan trekt het elastiek de boel nog netjes strak onder het matras.

Hieronder kun je de aanbevolen maatvoering vinden voor de meest gangbare bedden.

Welke maat hoeslaken voor een bed van 90 x 200?

Voor een bed van 90x 200 kies je een hoeslaken van 90x 200.

Welke maat hoeslaken voor een bed van 164x 200?

Voor een bed van 140x 200 kies je een hoeslaken van 160 x 200.

Welke maat hoeslaken voor een bed van 160x 200?

Voor een bed van 160/180 x 200 kies je een hoeslaken van 160 x 200.

Welke maat hoeslaken voor een bed van 180 x 200?

Voor een bed van 180 x 200 kies je een hoeslaken van 180 x 200.

Welke maat hoeslaken voor een bed van 200 x 210?

Voor een bed van 200 x 210 kies je een hoeslaken van 200 x 210.

Als je een matras van 200x200 hebt kan je ook prima een hoeslaken van 200x210 nemen.

Staat de maat van jouw bed er niet bij? Geen nood, want de maat van je hoeslaken is dus gelijk aan die van je matrasmaat. Zo kun je altijd eenvoudig het juiste hoeslaken vinden. Twijfel je nog over de maatvoering van je beddengoed? Aarzel niet om contact op te nemen.

Van welk materiaal is een hoeslaken gemaakt?

Een goed hoeslaken is belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je de levensduur van je matras verlengt. Je matras blijft langer schoon én gaat dus langer mee. De meeste hoeslakens zijn van katoen gemaakt. Onze percale katoen ademt extra goed en voelt ook glad en zacht aan. Eigenlijk heb je met je lichaam het meeste contact met het hoeslaken, dat het materiaal prettig aanvoelt is daarom extra belangrijk. Als je eenmaal een hoeslaken van percale hebt gehad, wil je nooit meer iets anders.

Waarom is een hoeslaken nodig?

Waarom moet je nu voor een hoeslaken kiezen? Er zit toch ook al een molton om je matras? Een molton in combinatie met hoeslaken zorgt voor optimale bescherming van je matras. Ieder mens verliest ’s nachts veel vocht, bijvoorbeeld door transpireren. Het hoeslaken neemt dit vocht grotendeels op, waardoor je matras schoner blijft. Een molton is van zichzelf behoorlijk stroef, wat minder comfortabel slaapt. Daarom is het de gewoonte om ook een hoeslaken aan te schaffen. Een hoeslaken voelt namelijk zacht en glad aan, waardoor het je slaapcomfort verhoogt.

Diverse soorten hoeslakens bij SUITE702

Op zoek naar kwalitatieve hoeslakens? Bij SUITE702 vind je hoeslakens van biologisch percale katoen. Dit is dus een duurzame keuze, maar slaapt ook heel comfortabel. Natuurlijk zijn de biologisch percale katoenen hoeslakens verkrijgbaar in allerlei maten. Bekijk snel hierboven welke maat je nodig hebt en koop een luxe hoeslaken in onze webshop.