We can’t promise you world peace, but a goodnight sleep is a hell of a start

Beddengoed

Onlangs probeerde ik uit te leggen aan iemand wat we willen bereiken met SUITE702. Een heel verhaal, ik vrees niet voldoende samenhangend. “Het is maar beddengoed, he Olaf” kreeg ik te horen. Waarom zijn wij eigenlijk SUITE702 begonnen?

Als je een beetje geluk hebt, slaap je ongeveer 8 uur; 1/3 van je dag. In theorie spendeer je dus 1/3 van je leven in bed. Dit riedeltje krijg je van elke matras verkoper. Het is niet onwaar, en ook best wel een belangrijk punt. Maar we hebben het allemaal al zo vaak gehoord, dat het niet zo interessant meer is. Het is ook niet de reden waarom Shirley en ik SUITE702 zijn begonnen.

Slapen is belangrijk voor je gezondheid, productiviteit en creativiteit 

Als we allemaal wat beter en langer slapen zijn we beter uitgerust en zitten we lekkerder in ons vel. Dit lijkt geen big deal, maar dat is het wel. Uitgerust door het leven, is zo veel belangrijker dan we met zijn allen denken. Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan slaap echt bijzonder ongezond is. Een structureel slaapgebrek heeft hetzelfde effect op ons functioneren als dronkenschap. Als we lekker geslapen hebben en uitgerust zijn, kunnen we betere beslissingen nemen, zijn we creatiever en productiever. Maar ook vriendelijker en liever voor elkaar. Uitgerust ben je een beter versie van jezelf.

Gemiddeld heeft elk mens 7 tot 8 uur slaap per dag nodig. Donald Trump is er trots op dat hij 4 uur of minder per dag slaapt. Denk je niet dat de wereld er veel beter uit zou zien als Trump wat langer in zijn nest blijft liggen?

Stel je voor dat Trump na een lange nacht slapen, heerlijk uitgerust is en zijn dag niet om 5 uur s’ochtends begint met een boze twitter tirade. Stel je voor dat hij de rest van de wereld niet voor leugenaar of rotte vis uit maakt. De wereld zou er niet direct beter uit zien (Trump ook niet) maar het is wel een begin. Uitgeslapen door het leven gaan is niet alleen goed voor jou, ook voor je omgeving. Ik gun de wereld een uitgeslapen Trump. 

“We can’t promise you world peace, but a goodnight sleep is a hell of a start” 

Ja, het is maar beddengoed. Wij gaan de wereld niet zomaar verbeteren. Maar alle kleine beetje helpen. De aantrekkingskracht van een lekker bed is enorm. Ik denk dat dit voor iedereen wel herkenbaar is. Als je bed er lekker uit ziet, duik je er ook graag eerder in.  

Dus waarom zijn wij een beddengoed merk begonnen. Omdat wij mensen willen verleiden meer tijd in bed te besteden. Dat leek ons een goed idee. Hoe dan? Dat lees je in de volgende blogpost.   

SUITE DREAMS //