Wat maakt een romantische slaapkamer?

Of je nu in een sleur zit, gewoon je partner wilt verrassen of dat je goede voornemen dit jaar is om ‘self love’ nu écht serieus te nemen: een beetje romantiek in de slaapkamer doet elk mens goed!

Bij SUITE702 zijn wij helemaal voor de kunst van romantiek. Of je nu een champagne met rozenblaadjes type bent of het iets subtieler wilt houden. Hieronder onze tips voor meer romantiek in de slaapkamer: 

1. Laten we beginnen met je bed

Je bed is het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer, laat het er dan ook zo uitzien! Leg een extra set goed gevulde kussens neer of gebruik onze bedMATE. Kies voor meerdere warme kleuren en creëer een cozy vibe of ga voor een hemels effect met prachtig wit. Daarnaast is satijn katoen natuurlijk dé stof voor romantiek of ga voor dat 5-sterren hotel gevoel met percale katoen

2. Ruim alle rommel op
De romantiek is ver te zoeken als alle vieze onderbroeken van de week nog op de grond liggen. Die ‘floordrobe’ gaat dus nu echt even onder handen worden genomen. Gooi alles in de was en ruim de nachtkastjes op. Stop alle kleine dingetjes en prulletjes in bakken zodat de kamer heerlijk rustig en minimalistisch is. Dit gaat helpen voor meer romantiek én een betere nachtrust! 

3. Romantische verlichting
Er is eigenlijk één simpele regel: het grote licht blijft uit. Meestal is dit licht heel fel en ongezellig. Doe in plaats daarvan allemaal kleinere lampen aan of zet een paar waxinelichtjes aan in veilige houders. 

4. Hmmm, wat ruik ik? 
Romantiek is sterk verbonden met je reuk. Gooi die muffe knuffels dus in de wasmachine en zorg voor een lekker geurtje in je slaapkamer. Dit kan bijvoorbeeld door een diffuser of geurstokjes. Onze Eye-Pillow is ook perfect hiervoor! Je kan helemaal tot rust komen om hem op je ogen te leggen na een drukke dag. Of leg hem onder je kussen of in de kast bij je beddengoed. 

5. Make it complete
Om het af te sluiten zet je natuurlijk een heerlijk romantisch muziekje aan. Van Beyonce tot klassieke muziek, net wat bij jouw stemming past. Op Spotify en Youtube zijn genoeg romantische afspeellijsten te vinden. 

Gebruik al je zintuigen om een romantische sfeer in je slaapkamer te creëren. Trek dus ook vooral je luxe badjas aan, zorg voor aardbeien met chocolade naast het bed en gezellige lichtjes. 

SUITE dreams.