Wat is het verschil tussen eendendons en ganzendons?

Misschien sta jij nu of binnenkort voor de keuze om een ander dekbed te kopen. Er zijn dan allerlei dingen waar je op moet letten en waar je naar moet kijken, maar de eerste keuze betreft toch wel het materiaal. Een donzen dekbed staat erom bekend dat het vele malen lichter en luxer aanvoelt dan andere soorten dekbedden, maar als je voor de keuze tussen eendendons en ganzendons komt te staan, waar ga je dan voor? Welk dekbed past het meest bij jou? Hieronder vertellen we je meer over het veschil tussen eendendons en ganzendons.

Wat is het verschil tussen eendendons en ganzendons?

Eendendons staat erom bekend dat het een wat grotere dichtheid heeft en wat minder ventileert. De donsvlok is wat kleiner en heeft dus ook minder volume. Bij ganzendons zie je juist dat de donsvlokken groter zijn en meer volume hebben, waardoor er meer ventilatie is en het dekbed echt heel lichtgewicht aanvoelt. Een ganzendonzen dekbed wordt daarom soms ook wel de meest luxe optie genoemd. Eendendons en ganzendons hebben allebei uitstekende isolerende eigenschappen.

Wat is duurder: eendendons of ganzendons?

Ganzendons heeft een grotere donsvlok dan eendendons, wat je ook al kunt zien aan de dieren zelf. Een gans is natuurlijk een stuk groter dan een eend. Doordat de donsvlok groter is, is ganzendons dus duurder dan eendendons. Dat zie je ook terug in de prijzen van de eindproducten.

Welke dons is het beste voor een dekbed?

Die keuze is heel persoonlijk. Eendendons en ganzendons zijn allebei prima keuzes als je voor een donzen dekbed wilt gaan. De isolerende eigenschappen van ganzendons en eendendons zijn allebei heel erg goed. Het eendendons van SUITE702 heeft een mooi tijk, het ganzendons zit in een nog luxere tijk van geweven batist. De ganzendonzen dekbedden en eendendonzen dekbedden zijn verkrijgbaar in diverse warmteklassen, zodat er voor iedereen een geschikt dekbed te vinden is. Heb je veel last van nachtelijk transpireren, kies dan voor een dekbed in een hogere warmteklasse. Hoe lager het cijfer, hoe hoger de warmte-isolatie. Donzen dekbedden in warmteklasse 1 bieden dus de hoogste vorm van isolatie. Zo kun je ook voor ieder seizoen een geschikt donzen dekbed vinden.

Online een donzen dekbed kopen

Ga je online een donzen dekbed kopen, kies dan altijd voor kwaliteit. Bij SUITE702 weet je zeker dat er alleen dons is gebruikt dat op een eerlijke manier is verkregen. Daarbij wordt aan de strengste eisen op het gebied van dierenwelzijn voldaan. Bovendien zijn onze donzen dekbedden ook geschikt voor mensen met allergieën. Niet alleen het dons is van hoge kwaliteit, dat geldt ook voor de tijk. Als je voor een dekbed van SUITE702 kiest, weet je dus zeker dat je er jaren plezier van kunt hebben. Door je donzen dekbed te combineren met onze stijlvolle dekbedovertrekken en kussenslopen maak je het plaatje helemaal compleet.