Wat is een goede kruik?
De energierekeningen blijven maar stijgen dus je denkt nu wel twee keer na hoe hoog je de verwarming zet in huis. Bij ons is de kruik dus echt niet meer weg te denken. Want of je nou koude voeten hebt of een zere buik, de kruik is jouw eeuwige vriend die altijd voor je klaarstaat. Maar hoe kies je, je nieuwe BFF uit? Wat maakt een goede kruik en mag je wel kokend water erin gieten? Is een kruik wel veilig? Al deze vragen beantwoorden we in deze blog.
Een goede kruik is van duurzaam materiaal gemaakt dat lang meegaat hoe vaak je hem ook gebruikt. Daarnaast is het belangrijk dat hij de warmte goed vasthoud zodat hij ook lekker warm blijft als hij in je bed ligt. Hoe groter de kruik hoe langer hij warm blijft omdat er gewoonweg meer warmte in kan. Een kruikzak of kruikhoes om je kruik is niet alleen leuker maar maakt het ook veiliger en warmer.
Is een kruik gezond?
Warmwaterkruiken kunnen heerlijk zijn om je warm te houden of het nu is door je bed op te warmen in de winter, je knus op de bank te houden terwijl je een spannende serie kijkt of tijdens een kampeervakantie in de zomer. Ze zijn ook geweldig om je te helpen ontspannen, stress te verlichten, pijn te verlichten en een goede nachtrust te krijgen. Dit alles is goed voor je gezondheid op korte en lange termijn. Dus als je een kruik op de juiste manier gebruikt is het zeker gezond!
Hoe werkt een kruik?
Onze kruiken zijn gemaakt van duurzaam natuurrubber. Ze hebben een holle binnenruimte waarin heet water kan worden gegoten en bewaard. Een schroefdeksel wordt gebruikt om het water volledig af te sluiten van de omringende lucht.
De rubberen kruik heeft isolerende eigenschappen waardoor niet alle warmte van het warme water meteen ontsnapt. In plaats daarvan kan de warmte slechts geleidelijk door het rubber ontsnappen zodat de gebruiker kan profiteren van een langdurige afgifte van warmte.
Na verloop van tijd koelt het hete water in de kruik af doordat meer warmte-energie vrijkomt en wordt afgevoerd, totdat het uiteindelijk dezelfde temperatuur bereikt als de omringende ruimte. Op dat moment is er geen temperatuurverschil meer dat de warmte van de binnenkant van de fles naar de buitenomgeving drijft en is het tijd om uw warmwaterkruik bij te vullen - als je dat uiteraard nog niet hebt gedaan.
Bij SUITE702 maken we gebruik van natuurlijk latex rubber met gebreid hoesje van biologisch katoen. Het hoesje is heerlijk zacht en kriebelt niet.
Hoe gevaarlijk is een kruik?
Een kruik is niet gevaarlijk als het op de juiste manier wordt gebruikt. Ga bijvoorbeeld nooit op je warmwaterkruik zitten, liggen of er te veel druk op uitoefenen. Gebruik om brandwonden te voorkomen een hoes om de kruik en laat hem niet langer dan 20 minuten in contact staan met één lichaamsdeel. Het gebruik van warmwaterkruiken bij baby's wordt afgeraden en kinderen moeten onder toezicht staan. Vul hem ook nooit voller dan ⅔ van de kruik anders komt er teveel spanning te staan.
Waarom mag je geen kokend water in een kruik doen?
Je kruik vullen met water dat net van de kook af is, is zeer gevaarlijk omdat het water blijft verwarmen (borrelen), zelfs nadat de waterkoker is 'afgeklikt'. Proberen je warmwaterkruik te vullen wanneer het water nog kookt, kan ernstige brandwonden veroorzaken omdat het water ‘terug spat’ wanneer je probeert je warmwaterkruik te vullen. Wij raden dus aan als het water eenmaal gekookt heeft de waterkoker minstens 5 minuten te laten staan voordat u uw warmwaterkruik vult.
Wil jij nou je nieuwe warme buddy bestellen? Kijk snel in onze collectie kruiken of neem contact met ons op voor vragen.
SUITE DREAMS //