Sleep procrastinator

Sleep procrastinator

Op tijd naar bed. We willen het allemaal maar het lukt bijna nooit. Lekker om 10 uur in je nest gaan liggen is makkelijker gezegd dan gedaan. We zitten lekker op onze laptop of mobiel op de bank nog wat posts van andere te liken. Om uiteindelijk nog een aflevering van die verslavende serie te kijken. Dat worden er altijd twee, dat weet je zelf ook. Ooit een Twix open gemaakt en er één uitgehaald om die ander voor morgen te bewaren? Precies.

Hoe pakken we de “sleep procrastinator” in onszelf aan? Wil ons bed het winnen van Facebook en Netflix, dan kan het wel wat hulp gebruiken.

Win van de bank

Gelukkig is het allemaal niet zo ingewikkeld. Het gaat om verleiding. Als je wilt afvallen moet je geen koekjes in huis halen maar met alleen een ongewassen knolselderij ga je het niet redden. Hoe verleid je jezelf om vroeger te gaan slapen?

Stel je zit op de bank; druk aan het “procrastinaten”. Je wil eigenlijk naar bed, je bent moe, maar de tv staat aan en je hebt al je devices binnen handbereik. Bang om iets te missen. Ondertussen ligt je beslapen bed erbij als een zweterig vod in een aroma van gister. Zo gaat je bed je niet verleiden om lekker vroeg naar bed te gaan, zoals een fris en verwelkomend schoon opgemaakt bed dat wel doet.

Deze zag je natuurlijk al aankomen. Maar lekker beddengoed, dat er een beetje knap uit ziet, is de ultieme verleider. Krakerig vers en heerlijk soepel. Dat gun je jezelf. Dus nu meteen naar bed. Facebook mag uit. Dat beddengoed bestel je morgen als je fris bent uitgeslapen.  

SUITE DREAMS //