Ontdek welk type slaper jij bent en welke materialen bij jou passen

We zijn allemaal verschillende slapers. De één slaapt het liefst elke dag om 21.00 uur, terwijl de ander niet voor twaalven in bed ligt. Je kent het wel, de typische ochtend- en avondmensen. Maar dat is niet het enige verschil. Want terwijl de één het liefst in een dikke pyjama onder een warm en dik dekbed slaapt, slaapt de ander het liefst in een short met het raam wagenwijd open, zelfs in de winter. En vooral dit laatste is van belang bij het kiezen van beddengoed dat bij jou past. Want een frisse slaper zal bijvoorbeeld niet gelukkig worden van een heel warme deken.

Ontdek daarom welk type slaper jij bent en welke materialen het best bij jou passen. Zo zorg je voor een veel betere nachtrust en dat is belangrijk voor iedereen. 


Welke type slaper ben jij?

Warme slaper

Ben jij het type slaper die het vaak (of zeg maar gerust: altijd) koud heeft en elke dag in een dikke pyjama slaapt? Neem jij in de winter het liefst – naast een extra deken – ook nog een kruik en een paar dikke sokken mee naar bed? En slaap jij in de zomer ook nog onder een winter/herfstdekbed? Dan ben jij een warme slaper. Warme slapers hebben het snel koud en liggen vaak het hele jaar onder een warm dekbed zoals ons dekbed wintercomfort. 


Gemiddelde slaper 

Ben jij het type slaper dat in de winter graag een warme deken over zich heen trekt? En vervang je deze deken in de zomer voor een dun en koel dekbed? Dan ben jij een gemiddelde slaper. De meeste mensen behoren tot dit type slaper. De gemiddelde slapers slapen met de seizoenen mee en passen hun beddengoed hier graag op aan. In zomer moet het beddengoed niet te warm zijn en in de winter mag er juist wel wat extra warmte bij. Ons aanpasbare 4-seizoenen dekbed 4 seasons is hiervoor perfect. 


Frisse slaper 

Slaap jij het hele jaar in je ondergoed en heb je het snel warm? Moet jij er niet aan denken om in een pyjama onder een dikke en warme deken te slapen? En zet je zelfs in winter het raam open? Dan ben jij een frisse slaper. Dit type slaper heeft het altijd warm en heeft het hele jaar genoeg aan een fris dekbed zoals ons spring of summer dekbed. Zowel de slaapkamer als het beddengoed moet voor de frisse slaper koel zijn. 


De materialen per type slaper 

Heb je ontdekt welk type slaper jij bent? Dan is het nu tijd om te bekijken welke materialen het best bij jou passen. Beddengoed wordt van verschillende soorten materialen gemaakt en elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Sommige materialen zijn heerlijk warm en zijn perfect voor de warme slapers. Andere materialen zijn juist weer wat koeler en ventileren meer. Deze materialen passen heel goed bij de koele slapers. Zorg er in ieder geval altijd voor dat het materiaal van goede kwaliteit is en dat het goed ademend materiaal is. Als je onder synthetisch beddengoed ligt, ga je bijvoorbeeld erg zweten, vooral de frisse slapers. Voor elk type slaper is katoenen beddengoed altijd een goede keuze, omdat katoen goed ventileert en ademt. Maar dan ben je er nog niet, want je hebt verschillende soorten katoenen beddengoed. En de één is veel warmer dan de ander. Dus laten we eens bekijken welk materiaal bij jou past.

 Ben je een warme, gemiddelde of een frisse slaper?

Satijn katoen

Satijn is een mooi en zacht materiaal dat je in de koude maanden lekker warm houdt. Satijn is strakker geweven en het gewicht van de stof helpt bij het opvangen van warmte. Hierdoor blijf je lekker warm in bed. Satijn is daarom perfect voor de warme slapers. Als je voor satijn kiest, kies dan altijd voor beddengoed dat is gemaakt van bijvoorbeeld katoen-satijn en vermijd synthetisch satijn. Een katoen-satijnen dekbedovertrek is ademend en vochtabsorberend, terwijl synthetisch satijn broeierig is. Bij suite702 maken we daarom gebruik van katoen-satijn dat is gemaakt van 100% biologisch katoen. En voor de echte koukleumen hebben we extra goed nieuws: wij verkopen vrolijke stijlvolle kruiken in verschillende kleuren. 

Percale katoen

Percale katoen is een heerlijke, lichte stof en is gemaakt van 100% katoen. Percale is een goed ademende stof die wat wat koeler aanvoelt en erg goed ventileert. Je hoeft bij percale daarom niet bang te zijn dat het dekbedovertrek strak en plakkerig om je lichaam zit. Integendeel, percale voelt crispy en zacht aan en zorgt ervoor dat je koel kunt slapen. Dus je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: percale is het ideale materiaal voor de koele slapers. Maar ook voor de gemiddelde slaper is percale heerlijk in de warme zomermaanden. 

Washed linen : linnen/katoen mix

Linnen is een sterk materiaal dat wat sneller kreukt en niet zo elastisch is. Linnen kan heel goed warmte reguleren, waardoor het voor zowel de zomer als de winter een heerlijk materiaal is. In de winter houdt linnen je warm en in de zomer blijft het koel. Linnen is het ideale materiaal voor de gemiddelde slaper. Net zoals de gemiddelde slaper zich aanpast aan de seizoenen, doet linnen dat ook. 

Naast puur linnen heb je ook nog katoen-linnen. Bij SUITE702 combineren we onze linnen voor 45% met katoen. Hiermee combineren we de kwaliteiten van katoen met de luxe van linnen. Katoen-linnen is zeer sterk, vochtabsorberend en voorkomt dus dat je gaat zweten. En het voelt net iets soepeler aan dan puur linnen. 

Welk beddengoed past bij jou? 

Zoals je hebt gelezen, is er voor elk type slaper een geschikt materiaal te vinden. De warme slaper kan het best voor satijn kiezen, de gemiddelde slaper voor (katoen-)linnen en de frisse slaper voor percale. Nu je weet welk type slaper je bent en welk materiaal daarbij past, hoef je alleen nog maar een mooi dekbedovertrek uit te zoeken dat in jouw slaapkamer past. Dat is waarschijnlijk nog het moeilijkste gedeelte met ons ruime aanbod aan beddengoed.

SUITE DREAMS //