Hoe vaak moet je een kussensloop vervangen?

Hoe vaak moet je een kussensloop vervangen?

Als je jezelf nog nooit hebt afgevraagd hoe vaak je jouw kussensloop moet vervangen kunnen we je dat niet echt kwalijk nemen. Je associeert jouw kussenslopen en het kussen zelf waarschijnlijk liever met comfort en slaap dan met wasgoed. Helaas, als je jouw kussenslopen niet vaak genoeg vervangt kan het zijn dat je jouw BedPeace in gevaar brengt. Vervang jouw kussensloop minstens een keer per week vanwege comfort, hygiëne en gezondheid. 


Waarom moet je jouw kussensloop vervangen? 

Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verliezen wij mensen elke dag tussen de 30.000 en 40.000 huidcellen. Als je minstens zeven uur slaapt werp je veel van die huidcellen af op je lakens en kussens. Bovendien komen zweet, olie van je huid en ouderwets kwijl ook allemaal op je kussenslopen terecht vooral als je je gezicht niet wast voor je naar bed gaat. Je kunt zelfs allergenen (zoals pollen) via je haar in je bed krijgen. En laten we de huidcellen, zweet, olie en kwijl van je partner en/of huisdier niet vergeten.

Al die cellen en lichaamsvloeistoffen kunnen micro-organismen zoals bacteriën en schimmels doen groeien. Dit heeft waarschijnlijk geen significante invloed op jouw gezondheid, maar het kan leiden tot huidirritatie, puistjes en mogelijk zelfs infecties. 

De beste en gemakkelijkste manier om mogelijke huidproblemen te voorkomen? Was of vervang jouw kussenslopen en eventuele allergie hoezen regelmatig. Was ze het liefste een keer per week. Als je veel kwijlt of er een gewoonte van maakt om met make-up op naar bed te gaan, is het misschien beter om het kussensloop vaker te wassen of te vervangen. Als je elke avond je gezicht wast en een douche neemt voor je naar bed gaat blijven je kussenslopen ook langer schoon.


Hoe zit het met de kussens zelf? 

De National Sleep Foundation adviseert om kussens om de zes maanden te wassen met heet water en een mild schoonmaakmiddel. Over het algemeen kunnen donzen/veren kussens en alternatieve kussens in de wasmachine op een zacht programma, terwijl de meeste schuimkussens niet in de wasmachine mogen. Sommige kussens kunnen het beste chemisch gereinigd worden. Lees de instructies van de fabrikant voor uw specifieke kussen. 

Beddengoed kussenslopen wit beige tijdschrift koffie

Er is geen beter gevoel dan aan het eind van een lange dag je hoofd in een heerlijke kussen te laten zakken. Slaap is onbetaalbaar en kwaliteit kussens spelen een belangrijke rol bij het bereiken van een goede nachtrust. Als je merkt dat jouw kussens hun vorm verliezen is het misschien tijd om ze te vervangen. Zelfs als je jouw kussenslopen en de kussens zelf regelmatig wast, wordt aanbevolen om uw kussens om de één tot twee jaar te vervangen om redenen van comfort, hygiëne en gezondheid. Een goede kussensloop en eventueel een extra allergie hoes kan dit process wel vertragen. 
SUITE702 heeft verschillende materialen kussenslopen. De populairste is percale katoen. Daarnaast hebben we nog linnen en satijn katoen. We hebben de kussenslopen in verschillende maten namelijk: kussensloop 60x70, kussensloop 65x65 en kussensloop 50x75. 
Welk materiaal gaat jouw nieuwe kussensloop zijn?

SUITE DREAMS //