Hoe lang blijft een kruik warm?

Als de koude wintermaanden weer in aantocht zijn, krijg je meteen weer zin om lekker in een dekentje op de bank te kruipen en het bed op te maken met een dik dekbed. Een kruik hoort daar helemaal bij. Hoelang blijft een kruik eigenlijk warm en waarom mag je geen kokend water gebruiken? Dat en meer vertellen we je in deze blog.

Hoelang blijft een kruik warm?

Hoelang een kruik warm blijft, ligt een beetje aan het soort kruik en aan de temperatuur van het water dat je erin doet. Bij een warmwaterkruik zoals je die in het aanbod van SUITE702 vindt, kun je ervan uitgaan dat deze doorgaans de hele nacht warm blijft. Eventueel kun je deze gedurende de nacht nog een keertje bijvullen met warm water. Het is wel belangrijk dat je geen kokend water gebruikt bij het vullen van de kruik. Dat heeft meerdere redenen.

Waarom mag je geen kokend water gebruiken bij een warmwaterkruik?

Het is heel belangrijk om gewoon warm water in de kruik te doen en geen kokend water. De warmwaterkruik kan beschadigen wanneer je kokend water erin giet. Deze zou krom kunnen trekken of kunnen gaan lekken. Ook wanneer het materiaal tegen kokend water bestand zou zijn, is het echter beter om geen kokend water in de kruik te doen. Een kruik kan altijd gaan lekken en als dat dan kokend water is, kun je brandwonden oplopen. Doe dus nooit kokend water in een kruik, niet wanneer je die voor kinderen gebruikt, maar ook niet wanneer je die voor jezelf gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een kruik?

Een warmwaterkruik heeft diverse voordelen. Zo kan het ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt, doordat je lekker warme voeten hebt. Bij spierpijn of buikpijn kan het ook pijnverlichtend werken door de warmte die een dergelijke kruik afgeeft. Een warmwaterkruik zou je bloedcirculatie en de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren, waardoor je je meer ontspannen voelt. Verder worden kruiken niet alleen voor volwassenen gebruikt, maar ook vaak voor baby’s. De allerkleinsten kunnen hun eigen temperatuur nog niet altijd goed regelen, waardoor een kruikje in bed nodig is.

Kun je met een kruik slapen?

Ja, je kunt zeker met een warmwaterkruik slapen. Deze blijft in principe de hele nacht warm en zorgt onder andere voor een goede doorbloeding. Bovendien kan het helpen om sneller in slaap te vallen, doordat je voeten lekker warm zijn. Het is dus zelfs een goed idee om met een warmwaterkruik in bed te slapen.

Een warmwaterkruik van SUITE702

Op zoek naar een hippe warmwaterkruik? Kijk dan eens naar de warmwaterkruiken van SUITE702. De hoezen zijn gemaakt van zacht katoen, waardoor het niet kriebelt en lekker zacht aanvoelt. De rits aan de onderzijde zorgt ervoor dat de warmwaterkruik nog praktischer in gebruik is. Bovendien zien deze beschermende hoezen er ook nog eens leuk uit, waardoor een warmwaterkruik van SUITE702 niet alleen heerlijk is voor jezelf, maar ook perfect is om cadeau te doen. Welke warmwaterkruik is jouw favoriet?