Het nut van de middag dut

Iedereen is weg. Eindelijk is het op kantoor lekker rustig, je wordt niet gestoord en je pakt de dingen op die je al een half jaar voor je uit aan het schuiven bent. Nou ja, lekker rustig?

Of je de kat van je collega te eten wil geven. Ze gaat met vakantie en je bent dol op katten toch? Of je de planten van de buren water wil geven. “Jij bleef toch in Nederland?” Een goeie buur is beter dan een verre vriend, ook al zit je buurman nu (wel) drie weken op Sri Lanka. Je zus heeft haar huis via AirBnB verhuurd, de check-in en check-out doe je natuurlijk met liefde voor haar.

De uitkomst

Terwijl iedereen met vakantie is, houden de thuisblijvers hier de boel draaiende. Iedereen is naar de zon terwijl we in Nederland met een hittegolf zitten. Het is ergens echt lekker rustig, maar die hitte is ook super vermoeiend. We blijven natuurlijk Nederlanders, het is nooit goed. Het is geen geheim, met die hitte slapen we minder goed. Je lichaam moet ongeveer 1ºC dalen om comfortabel in slaap te vallen. En met die hittegolf is dat nu best lastig. Zonder deken slapen vind ik zelf niet prettig, dat voelt naakt. Goed ademend koel beddengoed is daarom echt een uitkomst.  

De “rust” op kantoor is ook een uitgelezen kans om iets nieuws te proberen. Namelijk de middag dut. In plaats van koffie om wakker te blijven kunnen we volgens de slaap experts van SHLEEP beter een power nap nemen. De middag dut vergroot je concentratie, probleemoplossend vermogen en creativiteit. Een slaapplek op kantoor - zoals Google dat natuurlijk wel heeft - heb je waarschijnlijk niet. Maar met dit lekkere weer kan je prima op een bankje een middagdutje doen. Dat voelt misschien gek. Maar je hebt het verdiend, je houdt de boel nagenoeg alleen al draaiende. En die middag dut doet je natuurlijk niet voor jezelf. Je doet het voor de baas.

SUITE DREAMS //