Beddengoed in een warme zomer

Cool hot summer

De zomer is officieel gestart maar voor mijn gevoel is het al maanden zomer. Het was goed warm, zeg maar gerust tropisch. Spontaan schieten de stokrozen uit het trottoir. De terrassen lopen vol en in vrolijke zomerse kleren flaneert iedereen goedgemutst door de stad. De zomer, met het lekkere warme weer en het vrije bestaan dat we onszelf opeens gunnen, heeft wel wat. Dat wisten we natuurlijk al lang. Maar slapen in die hitte is een stuk lastiger.

In de zomer heb ik het vaak erg warm in bed. Een laken vind ik te licht, een donzen dekbed te warm. Eindeloos blijf ik mijn kussen omdraaien, om op de “koele” kant te kunnen liggen. Hetzelfde doe ik met mijn dekbed. Dit heeft altijd maar heel even zin, en mijn vriendin wordt er wakker van. Ik weet het “first world problems”, we hebben het maar zwaar hier in subtropisch Nederland. 

Koele slaapervaring met percale katoen

Met zweterige benen en broeierig beddengoed, is lekker fris slapen lastig. Het beddengoed waar je onder ligt kan veel uit maken. En laat nou net het percale beddengoed dat SUITE702 heeft, ideaal zijn voor de frisse crispy koele slaapervaring.

Het is geen rocket science, als je in synthetisch beddengoed ligt, dan zweet je als een otter. Voor de warme slaper is katoen beddengoed de beste keuze. Maar het ene katoenen beddengoed is het andere niet. Het SUITE702 beddengoed is geweven van lang vezelige katoen garens, vergelijkbaar met Egyptisch katoen. Deze zijn veel dunner en lichter waardoor ze extreem strak op elkaar geweven kunnen worden. Het SUITE702 katoen wordt percale geweven, dit is krakeriger en ademt uitermate goed. Dat ademen is heel belangrijk, dan ventileert het goed en is je bed veel minder broeierig. Percale katoen is hiermee het ideale materiaal voor de zomer en mensen die het s ‘nachts (te) warm hebben.

Wil je het deze zomer in subtropisch Nederland overleven? Gun jezelf dan een koele nachtrust.

SUITE DREAMS //