Ban de bank

We moeten overal bij zijn, want misschien missen we wel wat. Er is altijd nog een leuk feestje om naar toe te gaan of een interessant artikel om te lezen en te delen natuurlijk. FOMO, the Fear Of Missing Out; iedereen kent het. Het is de drijvende kracht van social media. In social media delen we onze hoogtepunten. Iedereen heeft een fantastisch leven, en als je niet mee doet ben je een loser. Of tenminste zo voelt het. Zoals met alles is er een tegen geluid. Een tegen beweging; JOMO. The Joy Of Missing Out. Het is precies het tegenovergestelde van FOMO.

Het hele begrip JOMO is bedacht door Anil Dash in 2012. Ik heb onlangs pas voor het eerst van JOMO en van Anil Dash gehoord. Dat heb ik dan de afgelopen jaren knap gemist. Wat blijkt, iedereen is over JOMO en digital detoxen gaan schrijven. Bedrock, Viva, whole-life-challenge maar ook journalistieke media zoals The Guardian en NY Times. Tegen elkaar vertellen we nu massaal op social media hoe erg social media eigenlijk is.

We moeten het missen van sociale gelegenheden omarmen, je vervelen, niet up-to-date zijn, er niet bij horen. En je er goed bij voelen. Daar gaat het om. Dat is goed voor je concentratie, je creativiteit.  Je wordt er simpel weg gelukkig van. Het is het beste wat je kan overkomen, na quinoa smoothies en minder vlees eten.

SUITE DREAMS //