50 jaar BED PEACE

50 jaar BED PEACE

Deze week is het 50 jaar geleden dat John Lennon en Yoko Ono hun bed-in voor wereldvrede organiseerden. De bed-in behoeft weinig uitleg. Het is een fenomeen dat nog steeds enorm leeft. Alle kranten van de Telegraaf tot de Volkskrant stonden er de afgelopen tijd vol mee. Het Parool heeft er zelfs een aparte bijlage voor gemaakt en het Hilton Hotel heeft er een prachtige fototentoonstelling aan geweid. Als je in de gelegenheid bent, moet je zeker even gaan, je kan ook een kijkje nemen in SUITE702.

 

 

Ook wij vinden het een fantastische gebeurtenis. Niet voor niks is de naam van ons merk een verwijzing naar de Bed-in van John en Yoko. Al vaak kregen we de vraag waarom we kozen voor de merknaam SUITE702. Dat is allemaal vrij associatief. Komt ie:

BED PEACE

  John Lennon en Yoko Ono wisten dat hun huwelijk een mediaspektakel zou worden. Dat het huwelijk en alles er om heen enorm veel aandacht zou krijgen. Ze bedachten daarom het te gebruiken om aandacht te vragen voor iets dat zij heel belangrijk vinden: wereldvrede. Helaas nog steeds een heel actueel onderwerp.

  Als beddengoed merk staat wereldvrede natuurlijk best ver van ons af. Toch geloven wij dat een goede nacht rust alvast een mooi begin is. 

  “We can’t promise you world peace overnight,
  but a good night sleep is a hell of a start”
   

  BED LINEN FROM AMSTERDAM

  De Bed-In van John en Yoko was een Amsterdams fenomeen. En niet per se omdat hij in Amsterdam was, maar vooral omdat het een bewijs was van de creatieve, vrije en ruimdenkende cultuur van onze stad. Er is zo veel vertrutting in de wereld. Toen en nu. Daar mag best een beetje tegen in gegaan worden. Wij hebben ons er altijd over verbaasd hoe behouden en truttig vooral het betere beddengoed is. Als echt Amsterdams merk brengen we graag letterlijk en figuurlijk een beetje kleur in de slaapkamer.

  HAIR PEACE

   John en Yoko zijn gewoon lekker een week in bed gaan liggen. Er waren journalisten die kritiek hadden; “wat zou je hier dan echt mee bereiken. Welke invloed heeft het op wereldvrede? Wat was het grotere plan?” Anderen verwachtten dat ze voor het oog van de pers seks zouden hebben.

    Zo doortimmerd was het hele plan niet. Het was een huwelijksreis met veel liefde en vrijheid en een beetje drugs. 

    Drove from Paris to the Amsterdam Hilton
   Talking in our beds for a week
   The newspapers said, say what you doing in bed?
   I said, were only trying to get us some peace

   Je brengt -als je geluk hebt- ongeveer een derde deel van je leven in bed door. Het is dus echt wel de moeite waard om lekker beddengoed aan te schaffen. Maar eerlijk is eerlijk, het is maar beddengoed. We nemen ons zelf liever niet te serieus. Gooi je haar los.

   SUITE LIFE

    Er bestaat wat verwarring over de kamer waar dit hele feest plaats vond. Ooit was het Room 902, later is deze omgetoverd tot SUITE702. Met ons merk roepen we op het leven in bed te vieren. Dat doe je met heerlijk luxe beddengoed. Leven alsof je in een 5 sterren hotel woont. The suite life. Daarom dus SUITE702.  

    Een week met zijn tweeën in bed blijven liggen. In bed leven. Dat was toen een goed idee en dat is het nog steeds en dat zal het altijd blijven.

    SUITE DREAMS //