3 inzichten waarom juist tijdens de vakantieperiode je slaapkamer een upgrade moet geven

De zomer komt eraan. Afgelopen periode hebben we -na twee verloren Corona zomers -massaal vakantieplannen gemaakt. Het heeft weken gekost. Tot 's avonds laat accommodatie vergelijken. Hoe zijn de reviews van het hotel? Heeft die leuke accommodatie -die vol was- niet toch plek?

Als je iets tropisch gaat doen heb je nog de visa en vaccinatie beslommeringen waar je mee van doen hebt. Op de Route du Soleil vermijden we angstvallig de zwarte rode zaterdagen. Nu mogen we eindelijk weg, is er gedoe op Schiphol. Misschien gaan we wel helemaal niet. Paniek!

Wat je ook gaat doen, vakantie is hard werken en het begint met de voorbereidingen. Sommigen noemen het voorpret, anderen vakantiestress. Een ding is zeker, als het eenmaal vakantie is, ben je er enorm aan toe. Vaak vergeten we hoe lekker het is om thuis te zijn. Een paar persoonlijke inzichten.

1. De FOMO Vakantie Vibe

Iedereen is met vakantie behalve jij. Iedereen deelt op Instagram het mooiste plaatje van de meest bijzondere strandjes en eettentjes. Niemand die deelt hoe teleurstellende de accommodatie is. Daar hebben ze niet weken vakantiestress, ik bedoel voorpret, voor geïnvesteerd. En jij? Jij geeft de kat te eten van de buren. Jij geeft de planten water bij je zus en je bewaakt het fort op kantoor zielsalleen.

Iedereen is Instagramable vakantie aan het vieren. En jij bent dus thuis. Bergen werk aan het verzetten. Alle ballen in de lucht aan het houden. Je uit de naad aan het lopen. Als iemand het verdient om zichzelf een beetje te verwennen, dan ben jij het. Dat kan heel klein zijn. Bijvoorbeeld met een goede nachtrust met heerlijk luxe beddengoed. En het mooie is, als iedereen terug is van vakantie, lig je er nog steeds prinsheerlijk bij.

2. De vakantie is zo voorbij en nog sneller vergeten

Maakt niet uit of je nou vijf dagen een weekend of twee weken gaat. Eenmaal terug en je bent de vakantie en het vakantiegevoel direct weer kwijt. Gek genoeg heb je met vakantie altijd een paar dagen (ik zelf zeker een week) nodig om je werk los te laten. Je vakantie draai vinden duurt altijd wel even. Maar omgekeerd gaat het vliegensvlug. Twee dagen op kantoor (werk) en je bent het vakantiegevoel helemaal kwijt; alsof je nooit bent weg geweest.

Er zijn hier een aantal oplossingen voor.

  • Permanent met vakantie gaan. Het klinkt belachelijk en dat is het ook een beetje, maar dat is misschien wel jaloezie. Er zijn mensen, die verhuren hun huis en wonen voor een appel en een ei, ergens in de tropen. Je hebt dan alleen nooit meer vakantie van je vakantie. Door permanent met vakantie te gaan, hef je het concept “vakantie” helemaal op. Het is heel meta allemaal. Ik zou mijn vingers er niet aan branden.
  • In plaats van lang met vakantie, vaak met vakantie. Er zijn psychologen, die menen dat dit beter is. Na je (korte) vakantie kan je direct beginnen met de “voorpret” van je volgende vakantie. Je schoolt jezelf automatisch bij als vakantie consulent. In de periode tussen de vakantie heb je eigenlijk twee banen. Zo weet je zeker dat je vaak aan vakantie toe bent.
  • Na je vakantie houd je het vakantiegevoel zolang mogelijk vast. Niet door bedorven kip op straat te eten en 10 keer per avond naar de wc te moeten. Je kan de positieve dingen heel gemakkelijk mee naar huis nemen. 's Avond laat niet meer op je pc Excels gaan bouwen maar lekker een boek lezen. Niemand die je verbiedt thuis een boek te lezen, toch lezen de meesten alleen met vakantie. Lekker slapen in luxe beddengoed zoals je dat in dat veel te dure luxe hotel aan de Côte d’Azur deed, kan je thuis natuurlijk ook gewoon doen. Niet een weekje, maar het hele jaar door. Zo trek je de vakantie het hele jaar door.

3. Oost west, thuis best

De voorpret is al hard werken. Maar eenmaal met vakantie is het helemaal afzien. Muggen die de hele nacht zoemen en steken. Zinderende hitte waardoor je geen oog dicht doet. Een slecht matras en nog slechter kussen. Eigenlijk lijkt de gehele vakantie erop ingericht om jou te beroven van je nachtrust. Gelukkig heb je met vakantie de hele dag de tijd om uit te rusten en bij te slapen van de slechte nachten.

Beetje flauw vaak genoeg slaap je ook in een heerlijk luxe bed met heerlijk luxe beddengoed. Maar je eigen slaapkamer, je eigen bed, slaapt toch het lekkerst. Als je je eigen slaapkamer afzet tegen over al die fantastische plekken op de wereld, dan nog is je eigen bed de fijnste plek op de hele wereld om te zijn. Als dat niet zo is, dan raad ik je aan daar snel verandering in te brengen. Met een fijn kussen en heerlijk luxe beddengoed kom je al een heel eind.

Geniet allemaal van de vakantie. En geniet nog meer van je eigen bed!

SUITE DREAMS //